Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini MARWOOD DESIGN

Podatki o podjetju

Marwood design, Klemen Kos s.p.
Globoko 23
8254 Globoko

Matična številka: 9231439000
TRR: SI56 6100 0002 7613 628
Nismo zavezanci za DDV.

Elektronska pošta: info@marwood-design.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine MARWOOD DESIGN (v nadaljevanju trgovina) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVpot, Uradni list RS, št. 98/2004-UPB2, 126/2007 in 86/2009), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine MARWOOD DESIGN, pravice in obveznosti uporabnika spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino in uporabnikom.

Z uporabo spletne strani se strinjate s pogoji poslovanja, zato vas prosimo, da si le-te preberete.

Podjetje Marwood design si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja v spletni trgovini www.marwood-design.si

Cene izdelkov

Cene izdelkov v spletni trgovini marwood-design.si so izražene v evrih, brez DDV (nismo zavezanci za DDV). Cene ne vsebujejo stroškov dostave. Cene veljajo enako za vse uporabnike spletne strani marwood-design.si.

Podjetje Marwood design si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Akcija in ponudba

Splošna in akcijska ponudba izdelkov ter cene le-teh v spletni trgovini veljajo do preklica.

Podjetje Marwood design si pridržuje pravico do umika izdelkov iz ponudbe brez predhodne najave.

Naročilo, nakup in potrditev naročila

Potek naročila poteka tako, da najprej izberete en ali več izdelkov in ga/jih dodate v košarico s klikom na gumb “Dodaj v košarico”. Na vrhu strani se prikaže izpisek z izdelki v košarici, kjer je možno klikniti “Ogled košarice”. Če želite še enkrat pregledati vsebino naročila ali spreminjati količino naročenih izdelkov, potem kliknite “Ogled košarice” ali ikono košarice desno zgoraj v glavnem meniju. Spremenite vsebino in količino izdelkov v košarici in kliknite gumb “Posodobi košarico”.

Vnesite podatke za izračun poštnine. V okenca pod naslovom “Preračunaj poštnino” vnesite pošto in poštno številko, nato kliknite gumb “Posodobi znesek”. Če imate promocijski kupon, ga vnesite v okence pod naslovom “Promocijski kupon” in kliknite gumb “Unovči kupon”. Izberite način dostave – osebni prevzem ali dostava s Pošto Slovenije.

S klikom gumba »Nadaljuj na blagajno« pridete na zadnji korak nakupa. V odseku »Podatki o plačniku« vpišete ime in priimek, naziv podjetja (izbirno), naslov, telefon (izbirno) in e-naslov. Kliknite gumb “Nadaljuj”. V odseku »Podatki o dostavi« lahko izberete možnost dostave na drug naslov (različen od naslova plačnika) in vnesete podatke za dostavo. Po želji dodajte opombe naročila in kliknite gumb “Nadaljuj”. Izberite želeni način plačila:

 • Neposredna bančna transakcija
  Podatke za plačilo prejmete na vaš e-naslov. Plačilo poravnate na naš bančni račun. Kot referenco vnesete št. naročila. Naročilo ne bo odposlano, dokler ne prejmemo plačila na naš bančni račun.
 • Plačilo preko PayPal
  Kliknite na gumb Pay Pal za vnos podatkov.
 • Kreditna kartica (Stripe)
  Vnesite podatke kreditne kartice.

Pred zaključkom nakupa morate potrditi potrditveno polje, da se strinjate s Pravilnikom o zasebnosti. S klikom na napis »Pravilnik o zasebnosti«si lahko preberete vsebino Pravilnika o zasebnosti. Nakup zaključite s klikom na gumb “Kupite sedaj”.

Vse morebitne napake pri oddajanju naročila lahko popravljate dokler ni naročilo dokončno oddano. V primeru, da je bilo naročilo že oddano in ste napako odkrili naknadno, nas o tem obvestite na e-naslov: info@marwood-design.si.

Po zaključku nakupa prejmete tudi potrditveno e-sporočilo.

V kolikor naročila ne želite oddati, lahko pred klikom na gumb “Kupite sedaj” stran zaprete ali zapustite oddajo naročila in tako prekinete zaključek nakupa.

Načini plačila in plačilo

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • neposredna bančna transakcij (po predračunu),
 • plačilo s PayPal sistemom (po oddaji naročila se vam bo odprlo okno za vpis v PayPal račun, kjer boste nato potrdili naročilo),
 • plačilo s Stripe sistemom (kreditna kartica).

Pri osebnem prevzemu se kupcu poštnina ne zaračuna.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kupec prejme račun na e-naslov.

Vsi izdani računi se hranijo na sedežu podjetja. Stranka lahko kadarkoli zahteva svojo kopijo računa preko e-naslova: info@marwood-design.si

Dostava in poštnina

Naročene izdelke dostavlja Pošta Slovenije. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. V primeru, da vas v času dostave ni na naslovu, vas bo pošiljka čakala na najbližji pošti.

Stroški poštnine in vračila blaga se obračunajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Podjetje Marwood design se obvezuje naročene izdelke primerno zapakirati in odposlati pravočasno v roku dobave.

Podjetje Marwood design ne odgovarja za prekoračen rok dostave iz naslova nepravilnosti pri postopkih dostavne službe.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Marwood design se obvezuje varovati osebne podatke o kupcih (osebi podatki, podatki o nakupih). Vse podatke, ki jih pridobi v spletni trgovini www.marwood-design.si in izbrane podatke, sme uporabljati izključno za izvedbo nakupov. Podatki o kupcih se varujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in se v nobenem primeru ne bodo posredovali tretjim osebam. Pritožbe in spori Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda preko elektronskega naslova info@marwood-design.si in se obravnava zaupno. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva za sporazumno reševanje morebitnih sporov.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Spletna trgovina, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/E.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov.

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@marwood-design.si) da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Podjetje vrne prejeto plačilo z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen v primeru, če je plačnik poravnal znesek z gotovino kurirju dostavne službe. Vsa pačila, ki jih prodajalec prejme od dostavne službe so izvršena preko transakcijskega računa, zato se prodajalec zavezuje, da bo opravil vračilo kupnine preko transakcijskega računa v čim krajšem možnem času in ne kasneje od 14 dni od opravljenega vračila.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pri prodajnih pogodbah lahko podje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Obrazec za odstop od pogodbe se nahaja na povezavi tukaj.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru, ko so izdelki izdelani po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeni njegovim osebnim potrebam (npr. vabila, priponke,..). Pri podjetju Marwood design so to za primer, vsi personalizirani izdelki.

Stvarna napaka

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki, skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti pisno v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Kontaktni podatki

Marwood design, Klemen Kos s.p.
Globoko 23
8254 Globoko
Elektronska pošta: info@marwood-design.si
Telefonska številka: 041 970 502 (Sara)