Pravilnik o varovanju zasebnosti in piškotki

Spoštujemo vašo zasebnost

Podjetje Marwood design na spletni strani www.marwood-design.si uporablja vaše osebne podatke – ime, priimek, naslov zgolj za pošiljanje naročenega blaga in elektronsko pošto za poročanje o stanju vašega naročila in za pošiljanje računa (račun dobite le v elektronski obliki).

Naša politika glede varovanja podatkov je naslednja:

 • Uporabnikom vedno natančno povemo, kako bomo uporabili podatke, ki jih vpišejo v različne obrazce na spletni strani.
 • Podatkov o naših uporabnikih nikoli ne dajemo v najem, jih ne prodajamo in ne dovolimo, da bi jih uporabila tretja oseba.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov

S posredovanjem oz. izpolnitvijo zahtevanih osebnih in drugih podatkov izjavljam, da sem seznanjen/a in soglašam ter izrecno dovoljujem in pooblaščam podjetje Marwood design, Klemen Kos s.p., Globoko 23, 8254 Globoko, Slovenija, da zbira in obdeluje moje osebne in druge podatke, ki sem jih vnesel/a v vnosni obrazec (v nadaljevanju: podatki), za namene neposrednega trženja storitev in produktov družbe (na primer obveščanje o novostih storitev in produktov, ki jih trži, proizvede, priprave ponudbe oz. dogovora ter vzpostavitve kontakta oz. komunikacije, pri čemer lahko družba uporablja različne komunikacijske kanale – telefon, navadna pošta, elektronska pošta). Družba pridobljene osebne podatke zbira in obdeluje v skladu z določbami GDPR in veljavne zakonodaje, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Seznanjen/a sem, da se lahko od prejemanja vseh tržnih e-sporočil, namenjenih za neposredno trženje storitev (v nadaljevanju: tržna e- sporočila) družbe kadarkoli odjavim s posredovanjem pisne izjave podjetju na e-naslov info@marwood-design.si ali na naslov podjetja, Marwood design, Klemen Kos s.p., Globoko 23, 8254 Globoko, Slovenija. Seznanjen/a sem, da bo podjetje z mojo odjavo prenehala uporabljati moje osebne podatke za namen neposrednega trženja. Seznanjen/a sem, da se z odjavo od tržnih e-sporočil samodejno odjavim tudi od prejemanja vseh obvestil, na katera sem morebiti prijavljen/a. Seznanjen/a sem, da družba z mojo odjavo od tržnih e- sporočil preneha uporabljati moje osebne podatke za namen neposrednega trženja, od družbe pa lahko kadarkoli pisno zahtevam, da trajno ali začasno preneha uporabljati moje osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Izjavljam, da sem seznanjen/a in soglašam s tem, da moje navedene osebne podatke upravlja in obdeluje oz. uporablja podjetje Marwood design, Klemen Kos s.p., Globoko 23, 8254 Globoko, Slovenija v svoji bazi osebnih podatkov za neposredno trženje. Izjavljam, da sem seznanjen/a z dejstvom, da dajem te svoje osebne podatke prostovoljno in brez posledic če odklonim.

Upravljalec posameznikom, katerih podatke obdeluje zagotavlja vse pravice v skladu z GDPR (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov. Na e- naslovu info@marwood-design.si ali na naslov podjetja, Marwood design, Klemen Kos s.p., Globoko 23, 8254 Globoko, Slovenija, lahko v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo pošljete svojo zahtevo:

 • Za pridobitev potrditve ali v zvezi z vami obdelujemo osebne podatke
 • Za dostop do osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas
 • Za pridobitev informacij: o namenu obdelave, o vrsti zadevnih osebnih podatkov, o uporabnikih in kategorijah uporabnikov, ki so jim osebni podatki razkriti in o obdobju hrambe osebnih podatkov
 • Za popravek osebnega podatka, ki se nanaša na vas
 • Za izbris osebnega podatka, ki se nanaša na vas
 • Za omejitev naše obdelave/uporabe osebnega podatka, ki se nanaša na vas
 • Da ugovarjate obdelavi/uporabi osebnega podatka, ki se nanaša na vas
 • Da preklicujete vašo privolitev za uporabo/obdelavo enega ali več osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas

Vašo zahtevo bomo izpolnili v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 1 meseca. V zvezi z našo obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, imate pravico vložiti pritožbo pri informacijskemu pooblaščencu.

Kontaktni podatki

Marwood design, Klemen Kos s.p.
Globoko 23
8254 Globoko

Elektronska pošta: info@marwood-design.si
Telefonska številka: 041 970 502 (Sara)

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Ti piškotki nam pomagajo, da spletno mesto deluje pravilno, da postane bolj varno, zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo in razume, kako spletno mesto deluje ter analizira kaj deluje in kje je treba izboljšati.

Vrste piškotkov

 • Potrebni: nekateri piškotki so nujni, da lahko izkusite celotno funkcionalnost našega spletnega mesta. Omogočajo nam vzdrževanje uporabniških sej in preprečevanje morebitnih varnostnih groženj. Ne zbirajo in ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov. Ti piškotki vam na primer omogočajo, da dodate izdelke v svojo košarico ter varno opravite nakup.
 • Analitika: ti piškotki shranjujejo informacije, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro deluje spletno mesto.
 • Oglaševanje: naša spletna stran prikazuje oglase. Ti piškotki uporabljajo za prilagajanje oglasov, ki vam jih prikazujemo, tako da so za vas pomembni. Ti piškotki nam pomagajo tudi pri spremljanju učinkovitosti ter oglaševalskih akcij. Podatke, shranjene v teh piškotkih, lahko uporabljajo tudi tretji ponudniki oglasov za prikazovanje na drugih spletnih mestih v brskalniku.
 • Funkcionalni: to so piškotki, ki pomagajo nekaterim nebistvenim funkcijam na našem spletnem mestu. Te funkcije vključujejo obdelavo vsebine, kot so videoposnetki, fonti ali deljenje vsebine spletnega mesta na platformah družbenih medijev.
 • Nastavitve: ti piškotki nam pomagajo shraniti vaše nastavitve in nastavitve brskanja, kot so jezikovne nastavitve, da boste imeli boljšo in učinkovitejšo izkušnjo ob prihodnjih obiskih spletnega mesta.

Naša spletna stran uporablja obvezne piškotke – pomagajo našemu spletnemu mestu omogočiti osnovne funkcije, kot so navigacijska stran in varen dostop spletnega mesta. Spletno mesto brez teh piškotkov ne more pravilno delovati.

Zakaj naša spletna stran …

 • potrebuje piškotke?

Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani. Doživetje na naši spletni strani je tako bolj osebno, obenem pa se bolje odziva na uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje. S tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas. Brskanje po spletni strani je tako bolj učinkovito in prijetno.

 • uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti. Ena izmed njih je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani. Piškotki nam pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev in zbiranju statistik, s katerimi lahko spremljamo obisk naše spletne strani, ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabniki na njegovi spletni strani.

Kako nadziramo piškotke?

Večina brskalnikov sprejema piškotke avtomatsko. Ponujajo pa tudi različne metode za blokiranje in brisanje piškotkov, ki jih uporabljajo spletna mesta. Lahko tudi izklopite avtomatsko sprejemanje, če to želite. Nastavitve brskalnika lahko spremenite tako, da blokirate/izbrišete piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite, vendar vam to odsvetujemo.

Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

Uporabljeni piškotki